27 mai 2014

Placinta de clatite cu mere si ricotta

Print



   O altfel de placinta, cu foi fragede de clatite si umplutura delicioasa de mere si ricotta!


Ingrediente:
6-8 clatite
600 gr mere Golden
250 gr branza ricotta
100 gr stafide
50 gr unt
2 oua
5-6 linguri cu miere de albine
sucul de la o portocala
coaja rasa de la o portocala
1 lingura esenta de vanilie
zahar pudra pentru presarat deasupra

Preparare:
1. Preparam clatitele din urmatoarele ingrediente: 250 ml lapte, 100 gr faina, 25 gr unt topit, un praf de sare si un ou.


2. Curatam merele de coaja si de casuta samburilor, apoi le taiem felii groase de aproximativ jumatate de centimetru.
3. Punem intr-o cratita pe foc merele taiate felii, zeama de portocala si stafidele. Lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie usor.
4. Intre timp, amestecam intr-un vas ricotta, untul topit, mierea, ouale, esenta de vanilie si coaja rasa de portocala, apoi incorporam merele calite.


5. Ungem cu unt un vas termorezistent cu diametrul aproximativ egal cu cel al clatitelor. Asezam o clatita pe fundul vasului si peste clatita cateva linguri din umplutura cu mere. Asezam peste umplutura alta clatita si deasupra clatitei alte linguri cu umplutura si tot asa pana epuizam toate clatitele si toata umplutura. Deasupra trebuie sa ramana o clatita fara umplutura. Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade C, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.


6. Servim placinta calda sau rece, presarata cu zahar pudra.





Pofta buna!




2 comentarii:

Cristina spunea...

Eu vin prima la desert!

Adela Zilahi spunea...

Eu vin a doua!! :)